İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, 31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi gündemi kapsamında partisinin İzmir il başkanlığında basınla bir araya geldi. 

"Demokrasi için tehlikeli"

“Yarış, bakanlardan geçilmiyor." diyerek sitem eden Müsavat Dervişoğlu, "Bakanların siyasi geçmişi olsa anlayacağım ama bu bakanların tamamı atanmış bürokrattır. STK’ları topluyorlar adayları konuşturuyorlar, kendilerine bağlı müdürlükleri topluyorlar ve devlet hızla parti devleti olmaya evriliyor. Bu, demokrasi açısından ziyadesiyle tehlikeli bir durumda bulunduğumuzu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İktidara seslendi

İktidar partisine seslenen Dervişoğlu, "Yerel seçimlerden ellerini çeksinler. Bizim adaylarımız kendi yörelerinin etkin isimleri, bu adaylar İzmir’e hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşuyor. CHP’nin de AK Parti’nin İzmir’de yarattığı tartışma herkesin malumu, bu seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararını aldığımızda vatandaşları 2 kutuptan kurtarma umuduyla yola çıktık” dedi.

"Kutuplaştırma" çıkışı

Yarışın üç parti arasında geçtiğinin altını çizen Dervişoğlu, “Bütün siyasi partiler sürecin şenliğe dönüşmesine katkı sağlayacak bir şekilde sahada bulunuyorlar ama ne hikmetse İzmir’i kutuplaşmaya sevk etmekten ne CHP ne de AK Parti bir türlü vazgeçmiyor. Biz, adayların özellikleriyle yarışmasından yanayız. Tüm siyasi partilere ve adaylara elbette saygımız var ama AK Parti ve CHP ne yaparsa yapsın bu yarışın 2 parti arasında geçmesini temin edemediler. İYİ Parti de bu yarışın içindedir, iddialıdır. İzmir’deki seçimler 3 siyasi partinin arasında geçiyor." şeklinde konuştu.

Kütahya Belediyesinin dudak uçuklatan borçları afişle duyuruldu Kütahya Belediyesinin dudak uçuklatan borçları afişle duyuruldu

"Tüm seçmenlerin oyuna talibiz"

Seçim için iddialı açıklamalarını sürdüren Dervişoğlu, "Bizim bu seçime müstakil olarak girmemiz CHP’li çevrelerde rahatsızlık yarattı, sanki bizim seçmenimiz kendi partisine oy verirse başka bir partiye kazandıracak ya da kaybettirecekmiş gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Biz bütün seçmenlerin oyuna talip olan bir partiyiz. Hükümetin yanlış uygulamalarından bıkan AK Parti’linin de belediyelerdeki hizmetsizlikten bizar eden CHP’lilerin oylarına da talibiz. Bu yarışta adaylarımızın kimliği ve kişiliğiyle İzmir’i daha iyi yönetme kimliğine sahip olması dolayısıyla herkesin oylarına talibiz” ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Özel'i eleştirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir ziyaretlerinin sıklığına değinen Müsavat Dervişoğlu, “4 defa geldi ve 1 kez daha gelecekmiş. Bana sorarsanız kendisinin buradan ayrılmaması gerekiyor. CHP bizi eleştiriyor ancak kendisine bakmalı, 24 belediyenin 21’inde aday değişikliğine gittiler. 24 belediyeye sahipken bu 24 belediyenin 21’inin adayını değiştiriyorsanız İzmir’e doğru hizmet yapmadığınızı örtülü bir biçimde itiraf etmiş oldunuz." dedi.

İzmir'e ihanet vurgusu!

"Biz biliyoruz ki bazı belediye başkanları bilgi, birikim ve tecrübeleriyle İzmir’e güzel hizmetlerde bulundu." diyerek sözlerine devam eden İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Bu başkanların hizmetlerinin yok sayılarak aday gösterilmemeleri ayrı bir hesabı gösteriyor. CHP ya İzmir’i iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi dengeler sebebiyle İzmir’e ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu oylarıyla bozacaktır” şeklinde görüş bildirdi.

Muhabir: Kafkas Kaya