Siyasette Enis Berberoğlu tartışmalarının sürdüğü bir dönemde Anayasa Mahkemesi Üyesi Profesör Doktor Engin Yıldırım'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım tartışma yarattı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı. İçişleri Bakanlığı'ndan bu tweete tepki geldi.

 

 

Yıldırım'ın paylaşımı üzerine İçişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından "Işıklarımız hiç sönmüyor" denilerek bakanlık binasının fotoğrafı paylaşıldı.

 

Yıldırım'ın bu paylaşımlarına AK Parti'den de tepkiler geçikmedi.

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren "AYM'nin ışıkları yanıyor" sözlerini kınıyoruz." dedi. "Hiçbir kurum ya da kişinin milli idareye gözdağı veremeyeceğini" belirten Muş, "Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!" ifadelerini kullandı.

Bir tepki de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. "Paylaşımları saçma ve ucuz trollük olarak niteleyen" Turan, "AYM Başkanı ve diğer üyelerin buna dur demesi" gerektiğini söyledi.

"AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız!" diyen Turan, "Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz'! Bu ne saçmalık, kendinize gelin! " ifadelerini kullandı.

Politikada “Işıklar yanıyor” ifadesi, darbe söylentileri olduğu dönemlerde Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesi için kullanılıyordu. Yeniden bir tweet atan Yıldırım, "'Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadelerini paylaştı.

Editör: TE Bilişim