Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 2014 yılında başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı dahilinde yaşanan anlaşmazlıklar sonrası 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "özel bir askerî operasyon" ilan etmesiyle başladı. İşgal her iki taraftan on binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanırken Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığı en büyük mülteci krizine neden oldu.

BM'nin çabası savaşı durdurmaya yetmedi

İşgal geniş çapta uluslararası kınama alırken Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, işgali kınayan ve Rus güçlerinin tamamen geri çekilmesini talep eden bir kararı kabul etti. Ancak Rusya, tüm çağrı ve uyarılara rağmen işgali sürdürmeye devam etti.

Binlerce sivil yaşamını yitirdi

Çatışmanın bir yılını doldurduğu Şubat 2023'e kadar, saldırılar 8.000'den fazla sivilin belgelenmiş ölümüyle sonuçlandı.

Putin için yakalama kararı

17 Mart 2023'te Uluslararası Ceza Mahkemesi, Ukrayna'nın işgali sırasında çocuk kaçırma savaş suçuna karıştıkları iddiasıyla Vladimir Putin ve Mariya Alekseyevna Lvova-Belova hakkında tutuklama emri çıkardı.

Sivastopol'da hareketli dakikalar

Savaşta şiddet iyiden iyiye artarken Ukrayna'dan ayrılarak 7 Mart 2014 tarihinde yerel meclis kararıyla Rusya'ya bağlanan Sivastopol'da hareketli dakikalar yaşanıyor.

Bir anda alev aldı

Olay, yerel saatle öğleden sonra meydana geldi. Görgü tanıkları, uçağın aniden yüksek irtifadan düşmeye başladığını ve büyük bir gürültüyle yere çarptığını bildirdi. Olay yerine hemen itfaiye ve acil servis ekipleri sevk edildi.

Konuyla ilgili inceleme sürüyor

Rusya Federasyonu yetkilileri, olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Uçağın düşüş sebebinin belirlenmesi için kaza kırım ekibi, enkaz alanında detaylı bir inceleme gerçekleştirecek.

Suudi Arabistan yavaş yavaş çağ atlıyor! Kainat güzellik yarışmasına aday gönderilmesi söz konusu! Suudi Arabistan yavaş yavaş çağ atlıyor! Kainat güzellik yarışmasına aday gönderilmesi söz konusu!

Pilotun akıbeti bilinmiyor

Uçağın pilotunun durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yerel kaynaklar, pilotun uçaktan atlamayı başardığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi