Kudüs'te İsrail polisi tarafından öldürülmüştü: Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa'da imam olduğu ortaya çıktı! Kudüs'te İsrail polisi tarafından öldürülmüştü: Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa'da imam olduğu ortaya çıktı!

Meclis, yerel seçimler ve bayram tatili nedeniyle ara vermişti. Yeniden açılacak Meclis'in öncelikli gündem maddeleri arasında taşınması ruhsat gerektiren silahların yasadışı kullanımını engelleyen yasa teklifi ile birinci sınıf emniyet müdürlerinin emeklilik yaşını artıran yasa teklifi bulunuyor. Ayrıca, kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren bir teklif, 9. Yargı Paketi, kripto varlıklar, turist rehberleri ve yol geçiş ücretleri, seyir güvenliği ile gemi bağlama ücretlerini yeniden ele alacak teklifler de gündemde yer alacak.

Enerji alanındaki kanun teklifi

Enerji alanındaki kanun teklifi

TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarına enerji alanındaki kanun teklifiyle başlaması bekleniyor. Bu teklif, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanmasını içeriyor. Ayrıca, Meclis'te bekleyen diğer önemli konular arasında Turist Rehberliği Meslek Yasası ve Seyahat Acentaları Yasası'nda yapılması planlanan değişiklikler bulunuyor.

Öte yandan, AK Parti'nin Nisan ayında sunmayı planladığı 9. Yargı Paketi'nde kadınların bekarlık soyadını kullanabilmesine ilişkin önemli maddeler yer alıyor. Bunun yanı sıra, CMK'da yapılacak değişiklikler ve ön ödemeye tabi suçlar hakkındaki düzenlemeler de bu pakette ele alınacak.

Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmesi
Meclis'in içtüzük tartışmaları da gündemde olacak. AK Parti, Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmesi için muhalefetle görüşmeyi planlıyor. 23 Nisan Salı günü, TBMM'nin kuruluşunun 104. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumu yapılacak. Bu özel günde, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ