Türkiye’de sinema sektörüne yönelik yapılan ilk ve tek proje olma özelliği taşıyan “12 Punto 2024” için başvurular başladı. TRT’nin 6’ncısını gerçekleştireceği etkinlik bu yıl da Türk ve dünya sinemasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek. “12 Punto 2024”e, ana yapımcısı Türk bir yapımcı olan uzun metrajlı film projeleri, Türk bir yapımcının düşük paylı ortak olduğu uluslararası uzun metrajlı film projeleri ve kısa film projeleri başvuru yapabilecek. “12 Punto 2024”e uzun ve kısa metrajlı film proje başvuruları 12 Şubat Pazartesi gecesi saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurular sadece trt12punto adresi üzerinde yer alan başvuru formu üzerinden gerçekleştirilecek. 

SİNEMAYA YENİ BİR SOLUK GETİRECEK

Türk Müziği ve Kültürüne yolculuk | Ozanlık bilgelik gerektirir | Öğretim Görevlisi Hüseyin Koçak anlattı Türk Müziği ve Kültürüne yolculuk | Ozanlık bilgelik gerektirir | Öğretim Görevlisi Hüseyin Koçak anlattı

12 Punto 2024 için başvuruların başladığını sosyal medya hesabından duyuran TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Sinemaya yeni bir soluk getiren Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu 12Punto'ya başvurular başladı. 
 

Kaynak: BÜLTEN