Kudüs'te İsrail polisi tarafından öldürülmüştü: Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa'da imam olduğu ortaya çıktı! Kudüs'te İsrail polisi tarafından öldürülmüştü: Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa'da imam olduğu ortaya çıktı!

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görev yapan 5 rütbeli asker, bir disiplin soruşturması nedeniyle 5 Nisan'da Lice Alay Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Askerlerin kamyon kasasında ifade vermeye gönderildiğine ilişkin görüntüler ise, büyük tepki çekti. CHP'li Murat Bakan konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

CHP'li Murat Bakan, konunun takipçisi olacaklarını aktardı

Murat Bakan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Tepki gösterdi

Kanunsuz suç ve ceza olmaz bu Ceza Hukukunda temel prensiptir ancak konu uzman çavuş olunca komutanları, Alay Disiplin Kurulu kararından önce cezalandırmak amacıyla bu araç ile intikal yaptırıyor. Yer Hani - Lice arası bu çocuklar, bu vatan evlatları Allah muhafaza kaza olsa sağ çıksalar, sakat kalırlar. Ateş altında kalsalar, pusuya düşseler ki Hani-Lice arasındaki yol geçmişte en çok pusu atılan, en çok şehit verdiğimiz yollardan biri.

Konunun takipçisi olacağız

Ellerinde ne silah ne de mühimmat var. ⁠Aracın arkasında ya da önünde zırhlı araç olmalı gördüğümüz kadarıyla arkasında emniyet aracı yok önünde var mı onu da bilmiyoruz. Yani neresinden tutarsanız elinizde kalacak bir rezillik. Konuyu Milli Savunma’dan sorumlu Gen. Başkan Yardımcımız Yankı Bağcıoğlu'na da ilettim. Birlikte takip edeceğiz.Karıncanın kardeşi var, uzman çavuşun kardeşi var oda Cumhuriyet Halk Partisi. Konunun takipçisi olacağız. Konunun takipçisi olacağız.

Cezalandırma Maksadıyla yapılıyorsa daha vahim

Yankı Bağcıoğlu da yaptığı konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bağcıoğlu paylaşımında, “Benzer manzarayı depremden sonraki müdahale sürecinde Jandarmalarımızın damperli kamyonlarla taşınması sırasında da görmüştük. TSK’dan tamamen koptuktan sonra, Jandarma’da Emniyet Kaza Önleme (EKÖ) kurallarının uygulanmasında da ciddi sıkıntılar görülüyor. Bu bile 2 kurum arasında bağların tamamen koparılmasının olumsuz sonuçlarına örnek. Bu işlem kurumun temelini oluşturan uzman çavuşları cezalandırma maksadı ile yapılıyorsa daha da vahim” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ