Son Mühür Tv’de yayınlanan Hasan Tahsin Kocabaş ile Gündem Yorum programının bugünkü konuğu AK Parti Urla Belediye Başkan Adayı Tarkan Bakırlı oldu. Bakırlı, Urla için gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattı. 

Urla şu an rantı en yüksek ilçe oldu 

Seçim sürecinde Urla’nın aday adaylarının uzun süre gündemde olması hakkında konuştu. Bunun sebebini CHP yönetiminin halkın sesini dinlememesine bağlayan Bakırlı, ‘Urla, şu an rantı en yüksek ilçe oldu. İstanbulluyu da buraya çekti haliyle. Geçen dönemden bahsedersek sokaktaki sesi CHP dinlemedi. ‘Ben ceketimi koysam kazanırım’ mantığını seçmene empoze ettiler. Bunda çok büyük bir rahatsızlık var. Kayyum atandı ve onla yönetildi biliyorsunuz’ ifadelerini kullandı.

Urla’da sorunlar ne ?

Tarkan Bakırlı, Urla’nın çok büyük sorunları olduğuna dikkat çekerken en büyük sorunlarından birinin kanalizasyon sorunu olduğunu belirtti. Bu sorunun toplum sağlığını etkilediğine ve müracat ettiklerine dikkat çekerken,

‘Urla’nın bazı mahallelerinde kanalizasyon var. Aynı zamanda büyükşehir İZSU’ya ait yönetim. Yıllardır her seferinde ısıtıp ısıtıp alt yapıyı yapacağız diyorlar. Çok yüksek fiyatlarda daireler alıyorsunuz ama maalesef foseptik çukurları var. Bu çukurlar metan gazı yapıyor, koku üretiyor sivrisinek yapıyor Biz talebimizi yaptık her seferinde. Sivrisineklerle alakalı müracaat ettiğimizde doğal hayatı koruma gibi sudan sebeplerden dolayı müdahale etmediler. Ayrıca, foseptik çukurunun atık bedelini su bedelinden alıyorlar' şeklinde konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 03 28 Saat 09.37.56 15721C44

Projeleri neler ?

Tarkan Bakırlı, yapacağı projeleri şu şekilde sıraladı:

'Yaparsa AK Parti yapar' diyor

‘Öncelikle trafiği çözmemiz lazım, birkaç projemiz var. Hatta CHP adayı da bu battı çıktı projelerinin niye yapılmadığını bize soruyor. Sonra da sorusuna cevap veriyor. 'Menemen belediyesi battı çıktıları yaptı' diyor 'Yaparsa AK Parti yapar' diyor. Ben anlamakta sıkıntı çekiyorum.

115 km sahil yolumuz ve adalarımız var ama turizmden bir ileri gidemiyoruz. Çünkü otobüsler ileri gidemiyor. Trafikle ilgili alt geçit ve viyadük yapmayı planlıyoruz. Büyükşehirle birlikte çalışılması lazım.

Karantina adası var birinci sit alanı orası. Orada Tousehane diye tarihi eser var, dünyada 2-3 tane var. Biz orayı günübirlik halk plajı olarak açacağız. Turistik olarak da gelip müze olarak gezebileceksiniz.

Resmen katliamdı, suç işlediler

Çeşme altında körfezi temizleme bahanesiyle büyükşehir İzmir’in kanalizasyon atıklarını getirip Hekim Adası taraflarına attılar. Resmen katliamdı, suç işlediler. Kimse durduramadı bunu. Burada 2.5 metre aşağıda balçık varmış, Hamza Başkanımız söyledi, 2-3 yılda körfez arıtılıp tekrardan bertaraf edilecek. Denize girilmese bile turkuaz rengini alacağını düşünüyorum ben.

Çiftçinin kendisi kooperatifleşirse biz bunları destekleyeceğiz. Çiftçiler senkronize olurlarsa daha iyi bir üretim ve kalite olur.

Sokak hayvanları için özgür alan yapacağız. Vatandaşlarımız sevmek isterse gelip görebilirler.

Kadın kooperatifleri çok verimli işler yapıyorlar. Onların ürünlerini satabileceği mekanlar yapacağız. Mevcut pazarının karşısında terminal denilen bir yer var onu kaldırıp modern bir Pazar yeri yapmayı düşünüyoruz.

Nüfusumuz 75 bin 60 bin seçmen var. Emekli sayısı yüksek. Dezavantajlı gruplarının evi badanasını biz karşılayacağız. Onlara pozitif ayrımcılık yapacağız, Urla’da pazarda kullanması için Urla Kent kart vereceğiz 2000 liralık bütçeli emeklilerimiz için.

Rektörün yanına uğradık. Yurt konusunda ne eksiğimiz var dedik, Yurda müracaat eden bütün öğrencilerimiz yurda yerleşmiş.

Üniversite var ama saat 16:00'dan sonra ulaşım yok. Mevcut Urla taşıyıcı kooperatifler var onlarla anlaşacağız. Belediye olarak parasını biz karşılayacağız hem öğrenciler hem esnaflar kazanacak.’

Whatsapp Görsel 2024 03 28 Saat 09.37.57 238F17E7

Kendisi sanki ön seçimle mi geldi ?

AK Parti Urla belediye başkan adayı Tarkan Bakırlı, Urla binası hakkında konuşurken, kendisi seçilirken son dakikada atama yapıldığı iddialarına da yanıt verdi:

‘Urla binasının ruhsatı yok, kaçak aynı zamanda yıkım kararı var. Kayyum döneminde Büyükşehir Belediye başkan vekili oraya yeni projeler yapacaktı büyükşehir onaylamadı. Trafikte de aynı şeyler var. Karayollarının projeleri var ama bağlantı yollarını belediye yapmazsa karayollarının viyadük yapması imkansız. Belediye ile senkronize olunamıyor.

CHP adayı benim için son dakikada atama yapıldı diyor. Kendisi sanki ön seçimle mi geldi ? 60 aday adayının olduğu yerde demokrasinin var olduğunu iddia ettiği yerde kendileri ön seçim mi yapmışlar ? Hayır, o da atamayla geldi.

‘AK Parti ayrımcılık yapıyor’ zihniyetine inanmıyorum

Ben AK Parti ayrımcılık yapıyor zihniyetine inanmıyorum. Yıllarca CHP zihniyeti yönetti burada. 100 dönümlük mezarlık sorunumuz vardı Hamza Dağ başkanımız tahsis etti, sadece bürokratik işlemleri bile yapılmadı. Urla’yı belediye başkanı yönetmiyor, bir zihniyet yönetiyor

Başkan vekili, borçları sıfırladı, sahilde işgal vardı halka açtı. Bu çok büyük hizmet oldu Urla’ya bunun hakkını da yememek lazım. Bir AK Parti ya da CHP belediye gibi olmuyor tabi başkan vekili sonuçta.

AK Partili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ın 801 bin TL maaş aldığı iddiası ortaya atıldı AK Partili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ın 801 bin TL maaş aldığı iddiası ortaya atıldı

Seçmen herkes haddini bilsin diye oy attığı partisine bir şefkat tokadı atmak istiyor

Bir grup seçmen var. Aslında seçimlerde kararsızlarla bu grup belirleyici olacak. Bazı yerlerde kesinleşmiş bir oy potansiyeli var diye aritmetik hesap yapan siyasi partiler var. 2004 yılında Urla’da ANAP Türkiye’de iki seçim kazandı. Biri Urla, biri Seferihisar. CHP 3. Sırada yer aldı. Şöyle bir seçmen var, Seçmen herkes haddini bilsin diye oy attığı partisine bir şefkat tokadı atmak istiyor

Urla’nın çehresi değişecek

Urla’nın çehresi değişecek bir kere. Urla tanınmaz hale gelecek, hakkettiğini alacak. Urlalılar yıllarca ötelenmiş. Kanalizasyon boruları var çocukluğumuzda döşenmiş borular. Akan sular 600 TDS değeri var kirlilik oranı dediğimiz. Bu değerlerle yıkanamazsınız bile. Biz yine yatay mimarisini ve doğasını koruyarak yapacağız.

Kaynak: HABER MERKEZİ