1 Mayıs sebebiyle tatil olan piyasalar hangileri? 1 Mayıs tatil olan piyasaların listesi… 1 Mayıs sebebiyle tatil olan piyasalar hangileri? 1 Mayıs tatil olan piyasaların listesi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki randevu aksaklıklarına çözüm bulmak için alınacak yeni önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yakında uygulamaya konacak bir yöntemle randevusuna ikinci kez gelmeyen hastalara tüm branşlarda 15 gün boyunca yeni bir randevu verilmeyeceğini duyurdu. Bu adımın, hastanelerdeki randevu sorunlarının ve kapasite sıkıntılarının kalıcı olarak çözülmesini amaçladığı belirtildi.

Hastane Randevusu

Hedefte randevu sorununu tamamen ortadan kaldırmak var

Dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Koca'nın ifadeleri şu şekilde: İl, hastane ya da branş bazında yaşanan sorunları biliyoruz. Bununla ilgili hastane yöneticilerimiz de yoğun çalışma içerisinde. Mevcut kapasitenin yeterince verimli kullanılamaması sorunu var. Bunun bir tarafı kapasiteyi belirleyen hastanelerimiz, diğer tarafı randevu alıp randevusuna gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasite. Bunun için ilk tedbirleri almıştık. Şimdi yeni yaptığımız analizler bazı zorunlulukları işaret ediyor. Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz."

Hastane Randevusu Sorunu

Yeni tedbirler de alınacak

Sağlık Bakanı Koca, geçen yıl randevu alıp gelmeyenlerin toplam sayısının 23 milyon olduğunu ancak bu yılın ilk 3 aylık döneminde bu sayının 6 milyon kişiye düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtladık. Bu durum randevu sadakat oranını artırdı. Ancak, randevu alanların son dakikaya kadar randevu iptal edebilmesi mümkündü. Son anda da olsa randevusunu iptal edenler kısıtlanmıyordu. Bu durumda kısıtlı duruma düşmemek için randevusuna gelmeyecekse bile son anda iptal edenlerin oranında artış oldu. Bu durumda o kapasite yine kullanılamaz durumda kalıyor. 25 milyon tekil vatandaş, 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu boşluklara yeni randevu veremediğimiz için 17 milyon randevu kapasitesi atıl kalıyor."

Hastane Randevusu Doktor

15 Gün tüm branşlar kapanacak

Fahrettin Koca ikinci kez randevuya gelmeyenler için yapılacakları şöyle anlattı: ''Buna atıl kapasiteyi kullanabilmek için "randevuma geleceğim" onayı alacağız. Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün 23.59'a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleri ile oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız. Bugünkü verilere göre %20 kapasite artışına karşılık geliyor. Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 gün zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Buradan başlıyoruz, uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi