Karaburun Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celal Umut Benlioğlu, Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programında Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. Benlioğlu; “Ak Parti Karaburun Belediye Başkan adayı Eyüp Kaykaç, bu ekrandan sorduğumuz soruları tek tek not almış, beni aradı ve cevaplarını verdi. Kaçak iskeleye ilişkin, kanunun bana verdiği sürede yıkmazsam bana her şeyi söyleme hakkın var dedi” ifadelerini kullandı. 

(5) Karaburun'da Seçim Yarışı Celal Umut Benlioğlu Detaylarını Anlatıyor... Youtube 1 45

Karaburun’da seçim yarışı

Seçime sayılı günler kala Karaburun siyasetine ilişkin konuşan Benlioğlu; “Karaburun’da şuan 11 bin nüfuslu bir ilçe yok. Tarikatlarla fotoğraflar, gizli fotoğraflar… Şuanda bel altı vurulmaya başlandı Karaburun’da. İYİ Parti’nin İlçe Başkanı istifa etti, biz CHP ile birleştik dedi. Hoş olmayan şeyler yaşandı. 4 kişi Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldığı için Murat Bakan geliyor mesela. Biz Murat Bakan’ı RES karşısında durmaya getiremedik örneğin. RES’lere, GES’lere karşı olmaya getiremedik biz vekilleri. 4 isme rozet takmak için geldiler” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'ndan hem Erdoğan'a, Hem Özel'e sert açıklamalar Kılıçdaroğlu'ndan hem Erdoğan'a, Hem Özel'e sert açıklamalar

“Bütçe kim tarafından karşılanıyor?”

Benlioğlu; “İftar yemekleri veriliyor çok güzel bir şey. Ancak ben merak ediyorum. Bu bütçe belediyeden mi karşılanıyor, başkanların cebinden mi? Eğer belediye karşılıyorsa neden 4 yıldır ramazanda bu yemekler verilmedi de seçimin denk geldiği ramazan ayında iftar sofrası kurulur oldu? 4 yıldır verilmeyip, seçimde veriliyor ise iftar yemeği, ben bunu sorgularım. Eyüp Bey yanıt verdi bu arada. Benim hazırladıklarım cebimden, fişlerini gösterebilirim dedi. Karşı taraftan cevap almadım” açıklamasında bulundu. 

“4 yılda Karaburun’a ne yapıldı?”

Benlioğlu; “Karaburun’da yapılanların hemen hepsini büyükşehir yaptı, ancak 20-30 tane arsa satıldı. Bu paralar ile ne yapıldı? Hangi hizmet yürütüldü? Yoksa belediyeye haddinden fazla aldığın işçilerin parasını mı ödedin? Bu paralar nerede? Koyda insanlar kaçak yapılar yapıyor. Mühürleniyor. Bu mühürlenen yerler bir yurtdışı seyahati sonrası kaldırılıyor. İnsanlar orada yaşamlarına devam ediyor. Bunların fotoğrafları da var elimde. Bu insanlar orada nasıl oturuyor ben çok merak ediyorum” diye konuştu.

“O koltukta oturma”

Karaburun Kent Konseyi’ne seslenen Benlioğlu; “Mor Marin diye bir talan var mesela. Ne yapar kent konseyi? Karaburun Kent Konseyi sadece Ak Parti hükümetinin yaptığı şeylere mi karşı çıkıyor? CHP’li başkanın yaptığı yanlışlara neden sesiniz çıkmıyor? Sen maaş mı alıyorsun yoksa başka bir şey mi alıyorsun? Neden belediye başkanının yanlışları paylaşılmıyor mesela? Ne korkun var ya da ne çıkarın var? Yapamıyorsan istifa et. O koltukta oturma. Ben belediyenin arka bahçesi olmayacağım diye oy istemişti, şimdi hem arka hem ön hem de yan bahçesi oldun Mustafa Özer. Hiçbir yanlışa hiçbir ranta karşı çıkmadı” diye konuştu.  

(5) Karaburun'da Seçim Yarışı Celal Umut Benlioğlu Detaylarını Anlatıyor... Youtube 2 41

“Eyüp Kaykaç, tek tek yanıtladı”

Benlioğlu; “Ak Parti Karaburun Belediye Başkan adayı Eyüp Kaykaç, bu ekrandan sorduğumuz soruları tek tek not almış, beni aradı ve cevaplarını verdi. Kaçak iskeleye ilişkin kanunun bana verdiği sürede yıkmazsam bana her şeyi söyleme hakkın var dedi” diye konuştu. Eyüp Kaykaç’ın, Dolungaz’daki arazi satışına ilişkin açıklamaları hakkında da konuşan Benlioğlu; “Arsaları SİT diye mütahhitler topluyormuş daha sonra buralar SİT değil diyerek askıya çıkıyor, değerlerinde de ciddi bir yükselme oluyormuş. Tabii yapı dikilmeye de uygun hale geliyormuş. Bu çok dikkat çekici. Eyüp Kaykaç’ın başı kapalı çocuklarla olan fotoğrafları üzerinden bir takım tartışmalar olmuştu bunu da sordum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mezuniyet töreninden bir fotoğraf. Bu tarikat değil. Ben daha önceki görev yerlerindeki işlere de baktım. Atatürk’ün Refahiye’ye gelişinin 103. Yılı dolayısıyla 3. Ordu Bando Takımı’nı getirtmiş mesela. Eski haberlere baktığımda Cemevi inşaatını da ziyaret etmiş. Bu insanı tarikatçı yapmaz. Ayrıca, belediyedeki hiçbir işçiyi çıkarmayacağım da dedi Kaykaç. Eğer haksız yere para alan varsa ve bunlara müdahale edilmezse iki elim Kaykaç’ın da yakasında” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi